Колеги,преди няколко дни ми пресветна в движение лампата на таблото,която,доколкото знам,е свързана със сигнала на ключа и разните му там кодове.Спрях колата,изгасих,след това запалих и оттогава не ми се е случвало.Сега мисля да си сменя батерията на ключа ей така,профилактично.Някой от вас сменял ли я е , как се разглобява ключа,каква е батерията и,изобщо, мога ли да извърша тази интервенция сам или трябва да ходя на ключар.Също така трябват ли настройки на ключа след смяната на батерията.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ключ-батерия
Collapse
X
-
Колега,ако си с този където се сгъва - се отваря много лесно:
Отваряш ключа и в долния край повдигаш капачето и готово.Само че незнам после да нямаш някакви проблеми с разпознаването,ама не мисля-не може да е толкова сложно. Батерията (поне мойта ) се води CR2032.
-
Първоначално публикувано от sanata Покажи съобщениеКолега,ако си с този където се сгъва - се отваря много лесно:
Отваряш ключа и в долния край повдигаш капачето и готово.Само че незнам после да нямаш някакви проблеми с разпознаването,ама не мисля-не може да е толкова сложно. Батерията (поне мойта ) се води CR2032.Alfa Romeo is a wonderful way of life!
Comment
-
Аз се консултирах с преводач за съответното пресветване на датчика.
"Ако кодът не бъде разпознат правилно,системата на алфа ромео остава включена заедно с аварийната система.При тази ситуация ви съветваме да върнете обратно ключа в позицията ''стоп'' и след това да дадете на позиция ''мар'',ако блокажа продължава опитайте с другия ключ.Ако пак не успявате да ( avviare-давам начало на нещо) ...на мотора,отидете на нaстройките за спешен случай,описани по-долу или се обърнете към лицензиран сервиз на алфа ромео.
Това пише в опътването,явно не е нещо чак толкова необичайно,но аз ще си сменя батерията.
Comment
-
Първоначално публикувано от Алфист11 Покажи съобщениеПри смяната на батерията чух слух,че трябват настройки на ключа и по-конкретно-че централното се разстройва.Вярно ли е това? Струва ми се малко нелогичноAlfa 166jtd,1999
Comment
-
Първоначално публикувано от sergo11 Покажи съобщениеКолко време изкарват при вас тези батерии? При мен около месец и половина. Пробвал съм и с двата ключа все по толкова изкарва.Alfa Romeo is a wonderful way of life!
Comment
-
Батерията няма нищо общо с плочката в ключа!Както и с пръстена в кората!
За това,като си вадите батерията от ключа,може спокоино да запалите и без нея.Тя е само за алармата,централно и багажник.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеБатерията няма нищо общо с плочката в ключа!Както и с пръстена в кората!
За това,като си вадите батерията от ключа,може спокоино да запалите и без нея.Тя е само за алармата,централно и багажник.
Може да се наложи да се обучи дистанционното, как става не знам. Започва да мига диода и натискам бутоните докато не спре да мига. След това си работи.
Comment
-
Аз нищо не обучавам и не настройвам на дистанционното на ключа, а сменям батерията почти на всеки месец и половина два. А как разбирам кога се е изтощила - по диода на алармата. Когато изключа алармата и колата се отключи диода остава да свети постоянна докато подам на контакт. Това е индикатор, че батерията се е изтощила. След като даде този признак изкарва още дава три, дни и просто спира да действа дистанционното. А защо толкова бързо се изтощават тези батерии някой може ли да каже? Никъде по книжките не пише каква трябва да е батерията. Подобни дистанционни на други марки работят с две батерии 2016 3V.
Comment
-
Благодаря ви за изчерпателните отговори.При мен в момента всичко си работи,освен копчето за централното,което проработва едва след като чукна леко ключа,все едно дистанционно с изхабена батерия.Ще видя дали ще се оправи проблема след като я сменя.Last edited by Алфист11; d.m.y г., 12:44.
Comment
Comment